El Mundial 2022 d’hoquei exposa les dificultats per tirar endavant un projecte prioritari per a la ciutat

Trobada històrica la que s’ha viscut aquest dimarts a Can Salas entre la família de l’hoquei terrassenc i els polítics de la ciutat. Una reunió en la qual els clubs i la federació catalana demanaven a les forces polítiques que es presenten a les eleccions del maig consens i compromís per acollir el Mundial masculí del 2022.

A la trobada hi ha participat sis dels sets partits amb representació al consistori. No ha assistit la CUP, però sí Tot per Terrassa, convidada per l’organització. Aquesta darrera força ha estat l’única que no ha estat representada pel seu cap de llista, Jordi Ballart.

Durant les més de dues hores de reunió els clubs han posat sobre la taula l’actiu estratègic de l’hoquei a la ciutat, el primer esport de Terrassa en fitxes federades i amb una major paritat, així com l’impacte econòmic que pot suposar l’organització d’un Mundial. L’exposició dels clubs ha acabat amb l’acord d’un Pacte de Ciutat pel Hockey.

Posicionament

Tothom ha considerat la cita mundialista com un projecte de ciutat que no es pot deixar escapar, però les forces polítiques s’han posicionat. ERC, PdCat, PP i Tot per Terrassa han donat el seu suport, però TEC, Ciutadans i el PSC han mostrat les seves reticències. L’escenari electoral limita econòmicament les administracions. L’alcalde, Alfredo Vega, exigeix que el compromís sigui supramunicipal.

I és que a més dels 1,3 milions d’euros que tant el consistori, com la Diputació de Barcelona i la Generalitat haurien d’aportar en despeses d’organització, l’Ajuntament hauria d’invertir 5 milions més en remodelar l’Estadi Olímpic, seu del Mundial. El 14 de juny la Federació Internacional de Hockey comunicarà el nom de la candidatura guanyadora. També hi aspiren Alemanya i Malàisia, dues propostes econòmicament més sòlides. Si l’escollida és Terrassa, la ciutat té temps fins al novembre per poder-hi renunciar.