El Mundial de Natació Adaptada se celebrarà a Mèxic del 27 de novembre al 7 de desembre

El Comitè Paralímpic Internacional (IPC) ha reprogramat el Campionat del Món de Natació Adaptada que s’havia de celebrar a Ciutat de Mèxic entre el 30 de setembre i el 6 d’octubre i que va ser ajornat amb motiu del fort terratrèmol que va patir la capital mexicana el passat 19 de setembre. L’IPC ha anunciat que la cita tindrà lloc entre el 27 de novembre i el 7 de desembre i, en principi, comptarà amb la presència dels nedadors del CN Terrassa Sarai Gascón i José Antonio Marí.

En un comunicat, l’IPC explica que la decisió ha estat presa després d’un “diàleg profund i de rebre garanties del Comitè Organitzador Local i de la Ciutat de Mèxic”. El president de l’IPC Andrew Parsons ha declarat que la ciutat vol mostrar al món que “està oberta i que la vida i els negocis continuen”. “Després de dur a terme tots els controls de seguretat necessaris en els hotels que allotjaran els equips i en tota la infraestructura relacionada amb l’esdeveniment, hem decidit tirar endavant el campionat dos mesos després de la data prevista inicialment”, ha afegit.

Parsons ha reconegut que potser les dates no s’adapten a tots els esportistes i equips, però ha remarcat la importància de “participar en la competició per tal de mostrar el suport a la gent de Ciutat de Mèxic”.