El Museu de Terrassa exposa «Galí&Viusà, art, amor, exili» amb obres d’un matrimoni d’artistes vinculat a la ciutat

El Museu de Terrassa ha dedicat per primera vegada una exposició retrospectiva a una parella d’artistes que van compartir una vida creativa. Es tracta de la petjada artística que ha deixat el matrimoni molt vinculat a Terrassa amb un paper molt destacat en l’ambient cultural i artístic format per Gertrudis Galí, nascuda a Terrassa el 1912 i Manuel Viusà nascut a Barcelona 5 anys després. Ambdós van morir el mateix any, el 1998, a París.

Degut al seu compromís polític, la parella es va veure obligada a exiliar-se a França, primer a Canet de Rosselló i, des del 1956, a París. La dècada de 1960 i 1980 és l’etapa de la seva consagració com a artistes: ell amb les seves pintures i ella amb les seves escultures es van fer un nom i van ser coneguts no només a França, sinó també als Estat Units. Moltes de les seves obres es troben als Estats Units, Noruega i Alemanya.

Arrel de la donació de nombroses obres d’ambdós per part de la família, el Museu de Terrassa ha organitzat aquesta mostra que compta amb la producció artística d’aquest matrimoni compromès amb la vida social, cultural i política de la ciutat. Un total de 50 obres entre pintures, dibuixos, escultures de bronze, tapissos i gravats que es podran veure al Castell Cartoixa de Vallparadís des d’aquest cap de setmana i fins el 12 de novembre.

L’estrena d’aquesta exposició ha comptat amb la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, així com amb la directora i comissària de l’exposició, Gemma Ramos.