El Museu de Terrassa ofereix 65 propostes a la Guia d’Activitats Didàctiques 2018-19

El Museu de Terrassa presenta la Guia d’Activitats Didàctiques per al curs 2018- 2019. Aquest programa s’adreça principalment al públic escolar, però també a totes aquelles persones interessades en conèixer el patrimoni de la ciutat. Enguany s’hi ofereixen un total de 65 activitats dividides en visites, itineraris, tallers, activitats en llengua estrangera i “Vallparadís: història i aventura”.

Les propostes adreçades a l’alumnat d’Educació Infantil es presenten sota el títol “La mainada al Museu”. Per identificar-les més fàcilment s’usa una il·lustració de la Torre del Palau amb aquest títol. Aquesta imatge ha estat creada per Karen Vico.

Aquest curs es presenten quatre novetats a la guia:

  • Itinerari “PASSEJANT AMB LLUÍS MUNCUNILL”. Adreçada a nois i noies d’Educació Secundària, Batxillerat, Formació Professional, Educació d’adults i Públic en general. Ruta de 2 hores de durada que permetrà apropar-se a alguns dels edificis més coneguts de l’arquitecte, i alhora descobrir-ne d’altres.
  • Itinerari “PER SUCAR-HI PA!”. Proposta adreçada a Educació Secundària, Batxillerat, Formació Professional, Educació d’adults i públic en general. Itinerari de 2 hores que permetrà conèixer la història de l’alimentació, els hàbits, els aliments, la conservació del menjar, els productes típics del territori, la cocció dels productes, com i on han menjat els nostres avantpassats i alguns dels espais de Terrassa relacionats amb aquesta temàtica.
  • Taller “L’EVOLUCIÓ HUMANA”. Activitat adreçada a nens i nenes dels cicles mitjà i superior d’Educació Primària, del cicle inicial d’Educació Secundària i al públic familiar. L’alumnat treballarà el procés de recerca científica en el camp de la paleontropologia, i permetrà conèixer com es va gestar i definir la teoria de l’evolució i com s’han anat trobant les peces del trencaclosques evolutiu de l’espècie humana.
  • Taller “UN VAS DE L’EDAT DE PEDRA”. Adreçada a alumnat d’Educació infantil. A través de la història d’una nena de l’edat de pedra (titella), que els explicarà coses de l’època en què va viure, l’alumnat aprendrà a elaborar un vas de fang tal com es feia fa milers d’anys, amb les mans i utilitzant elements de la natura per decorar-lo.

Podeu consultar totes les activitats educatives del Museu de Terrassa a la pàgina web: www.terrassa.cat/visites-itineraris-i-tallers.


Balanç del servei de monitoratge

Durant el curs escolar 2017-2018, el Departament d’Educació i d’Acció Cultural (DEAC) del Museu de Terrassa ha realitzat un total de 531 sessions amb la participació de 13.457 persones, repartides en 279 visites, amb 7.211 persones; 149 itineraris amb 3.797 persones participants; i 103 tallers amb 2.449 usuaris i usuàries.

El Departament d’Educació i d’Acció Cultural (DEAC) del Museu de Terrassa és responsable de dissenyar, executar i programar una oferta regular d’activitats anuals; d’ajudar a la interpretació, difusió i coneixement del Museu i del patrimoni local i comarcal; i de programar la dinamització de les exposicions permanents i temporals del Museu, elaborant-ne el material didàctic necessari. També ofereix una oferta
d’activitats infantils i familiars en períodes no lectius.