El Museu de Terrassa organitza activitats amb motiu del Dia Internacional

Terrassa se suma al Dia Internacional dels Museus i obre el seu patrimoni a diferents activitats. Al voltant del 18 de maig el Museu de Terrassa organitza activitats entre les què destaca la tradicional Nit dels Museus el pròxim dissabte dia 15, amb una xerrada sobre Tomas Becket que es farà en horari de tarda. Amb aquesta tradicional iniciativa el Comitè Internacional dels Museus i el Museu de Terrassa volen divulgar el patrimoni museístic i apropar-lo a tothom obrint les seves portes i organitzant activitats entre el 12 de maig i el 13 de juny.

El Dia Internacional dels Museus convida aquest any als professionals del sector a crear, imaginar i compartir noves pràctiques de creació de valor, nous models de negoci per a les institucions culturals i solucions innovadores als nous reptes socials, econòmics i mediambientals. Sota el lema «El futur dels museus: recuperar i tornar a imaginar», el Museu de Terrassa organitza per aquest dimecres i amb inscripció prèvia, una xerrada inclusiva per Internet demanant «què t’ofereix el museu de Terrassa?».

Pel divendres dia 14 s’ofereix una activitat familiar sobre la mort, al Castell Cartoixa per a nens d’entre 5 i 12 anys amb visita a l’exposició temporal i un taller d’elaboració d’un collaret com es feia a l’antiguitat. Pel dissabte i diumenge, 15 i 16 de maig, la Casa Alegre de Sagrera, el Castell Cartoixa de Vallparadís i la Seu d’Ègara celebren jornades de portes obertes sense inscripció prèvia però amb capacitat limitada.

També s’organitzen visites a les diferents exposicions i coincidint amb l’Any Becket, la presentació d’un quadern didàctic a la Seu d’Ègara dissabte dia 15 a la tarda. La presentació anirà acompanyada d’una xerrada sobre la vida i assassinat de Tomas Becket i el seu ressó en els àmbits artístics i cinematogràfics.