El MNACTEC és reconegut com part central del patrimoni industrial a nivell europeu

El Museu del Port de Tarragona i els espais Bombers de Barcelona i Canals d’Urgell s’incorporen al MNACTEC

El Museu del Port de Tarragona, l’Espai Bombers de Barcelona i l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell s’han integrat al Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya. Amb aquestes 3 incorporacions, el Sistema MNACTEC ja compta amb 29 membres arreu de Catalunya. Aquesta xarxa de museus i espais patrimonials que té com a missió articular un relat museològic i territorial conjunt per posar en valor el patrimoni científic, tècnic i industrial de Catalunya i apropar-lo a la societat.

Ubicat en un antic magatzem de mercaderies del Port de Tarragona, el Museu presenta un recorregut per la història del port a través del temps, des que els romans hi desembarcaren fins a l’actualitat. La vida als molls, els tipus de pesca, les activitats esportives, les embarcacions i les mercaderies vinculades a la mar també hi són representades. Es tracta d’una exposició pensada com a experiència, amb elements interactius i immersius.

L’espai Bombers de Barcelona posa en valor la història del Cos de Bombers de Barcelona a través de l’exposició del seu patrimoni, i la seva vinculació amb la ciutat de Barcelona amb més de 180 anys de història. A banda dels objectes exposats, com vehicles o antics sistemes d’extinció d’incendis, el Museu compta amb diferents elements de contingut audiovisual que permeten la interacció dels visitants.

Situat a la planta baixa de la Casa Canal de Mollerussa, l’espai Cultural dels Canals d’Urgell vol donar a conèixer la història i l’evolució dels Canals d’Urgell al territori. Presenta un recorregut històric que s’inicia amb la construcció de la principal infraestructura hidràulica de Catalunya a mitjans del segle XIX i una proposta immersiva que dona a conèixer el present i el futur del patrimoni, el paisatge i la població del territori regat pels Canals d’Urgell.