El Museu Tèxtil comença a preparar-se per a la reobertura

El Centre de Documentació i Museu Tèxtil ha iniciat recentment les tasques de muntatge per la que serà la primera inauguració des que es va decretar l’estat d’alarma. Es tracta de l’exposició temporal Decòrum, vestir la casa per a l’ocasió. Prevista inicialment per al 19 d’abril, aquesta mostra impulsada pel mateix museu està centrada en els tèxtils que formen part del mobiliari i la decoració domèstics i sorgeix de la col·laboració entre el centre egarenc i l’Associació per a l’Estudi del Moble. Els visitants hi trobaran peces inèdites prestades per institucions i particulars, així com de la col·lecció del museu. La preparació de l’exposició també ha requerit una tasca de documentació i recerca històrica originals. A hores d’ara, a la sala del primer pis ja hi ha instal·lada tota la part gràfica de la mostra i alguns suports i vitrines, a l’espera que arribin les peces externes i es puguin començar a col·locar els teixits, vestits i mobles que conformen la mostra.

El Museu Tèxtil, però, encara té pendent anunciar la data de reobertura. A l’espera de l’inici de les activitats presencials, en continua impulsant de virtuals, com és la publicació d’un vídeo tutorial  d’Ariadna Simó per reciclar roba, amb motiu de la celebració, demà divendres, del Dia Mundial del Medi Ambient.

El Museu Tèxtil també ha estat confirmat com la seu del III Col·loqui d’investigadors en tèxtil i moda, al novembre de 2021 i coincidint amb la celebració dels 75 anys de l’equipament, el primer del seu àmbit a l’estat.