El Museu textil convida a visitar una mostra virtual per celebrar el Dia Internacional dels Museus

El 18 de maig es celebra el Dia Internacional dels Museus amb el lema “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió”. Per això, durant tota la setmana el Museu Tèxtil  comparteix imatges de peces de les col·leccions que mostren una enorme diversitat tèxtil en diferents èpoques, cultures i tradicions. Ho fan a través de Twitter, Facebook, o Instagram.

El CDMT conserva una àmplia varietat de complements i accessoris de diferents estils i èpoques provinents, en la seva majoria, del fons de la Merceria Homedes de Sabadell i dels col·leccionistes Lluís Tolosa Giralt i Josep Rigol Fornaguera.

Continuen participant en la web de museuobert.cat

En les últimes setmanes s’han pujat al portal museuobert.cat una selecció de les millors peces de calçat i bosses. Es tracta de xinel·les de vellut, sabates de seda brodades, bosses de granadura de cristall, de cuir, de gènere de punt, en formes i mides diverses, amb una cronologia que comprèn des del segle XVIII fins a l’actualitat. Són objectes per conèixer el passat i alhora font d’inspiració per a qualsevol dissenyador contemporani.

Parla el públic del Museu Tèxtil: hi participes?

Seguint amb la idea dels museus com a espai de diversitat que es proposa des de l’ ICOM, volen visibilitzar la multitud de sensibilitats que reuneix el nostre públic. Per això us proposen que es triï una peça del nostre fons i s’escrigui una paraula o comentari sobre el que suggereixi. Es pot triar d’ IMATEX o bé buscar-la entre les publicades a les nostres xarxes. La data màxima de participació és el 31 de maig i a inicis de juny publicarem les vostres aportacions. Envieu la foto i l’escrit amb el vostre nom a: auladidactica@cdmt.cat