El Museu Tèxtil enceta el Festival Emotiva 2021 amb un tribut a la bata

El Centre de Documentació i Museu Tèxtil inaugura aquest diumenge una exposició dedicada a una de les peces de roba més d’estar per casa: la bata. Amb «Tributo a la bata», la fotògrafa Lucía Herrero homenatja aquesta vestimenta i també les dones que la utilitzaven. Imatges molt cinematogràfiques que beuen tant de la fotografia de moda com de la publicitat i del documental i que empoderen unes models amb composicions tan naturals com kitsch a la vegada. Segons l’autora, les fotografies també són testimonis d’un tipus de dona que, juntament amb la bata, «s’està extingint».

A més dels retrats d’Herrero, en els dies anteriors a la inauguració el Museu ha fet una crida per rebre donacions de bates que també s’ha integrat a l’exposició, una crida que continuarà en la vessant fotogràfica.

L’exposició «Tributo a la bata» és el primer avançament del Festival Emotiva 2021 organitzat per l’Associació Fotogràfica Xafa’t que se celebrarà del 7 d’octubre al 14 de novembre. Les fotografies de Lucía Herrero es podran veure al Museu Tèxtil des d’aquest diumenge fins al 14 de novembre. Després, la mostra es traslladarà al Museu de l’Aigua de Salt, coproductor de l’exposició.