El Museu Tèxtil escalfa motors per la Fira Modernista amb tallers de vestimentes d’època

S’acosta la Fira Modernista de Terrassa, que se celebrarà el cap de setmana del 8 i 9 de maig – tot i que en un format reduït -, i moltes terrassenques i terrassencs comencen a preparar els vestits d’època que lluiran pels carrers de la ciutat.

Per això mateix el Museu Tèxtil de Terrassa ha programat aquest cap de setmana un seguit de sessions per ajudar a elaborar aquestes peces a l’estil de fa més de cent anys.

Dissabte, un grup d’alumnes va poder aprendre com transformar una camisa actual en una de modernista, a partir d’imatges i exemples reals conservats al Museu i practicant la tècnica de l’upcycling, que consisteix en realitzar una nova peça amb un valor afegit a partir d’una altra de vella. Tot per a realitzar una peça indispensable en l’armari femení modernista, especialment en les classes més benestants, i que a l’època tenia uns nivells importants de sofisticació i detall.

Una altra de les sessions de dissabte va mostrar els patrons de costura de l’època, per a poder realitzar noves peces de roba el més semblants possibles a les que s’utilitzaven a principis del segle XX i amb les tècniques més similars.

I, finalment, aquest diumenge s’ha fet el taller «Faldilla i enagos modernistes», dues de les peces de vestir que són clau a l’hora d’elaborar una bona vestimenta d’època.

En total són una vintena d’alumnes les que han pogut seguir, amb les limitacions per la pandèmia, aquestes sessions de formació modernista. El Museu Tèxtil, que celebra aquest any el seu 75è aniversari, té una important col·lecció de vestimentes modernistes, una de les èpoques d’esplendor de la ciutat, i es bolca cada any, amb activitats com aquests tallers, en la celebració de la Fira Modernista.