El Museu Tèxtil estrenarà a la tardor una exposició sobre els seus 75 anys d’història

El Museu Tèxtil de Terrassa celebra el seu 75è aniversari. Va ser a finals de febrer del 1946 quan l’empresari local Josep Biosca va fundar el primer equipament de tot l’Estat dedicat a aquest àmbit. Des de llavors fins ara, el museu no ha deixat de créixer, esdevenint tot un punt de referència a nivell europeu. Ara, tres quarts de segle després, aquest Centre de Documentació fa balanç de tota la feina feta, a través de les tasques de conservació i divulgació del patrimoni històric.

El Museu compta amb una base de dades on-line que va ser pionera en el seu moment i que recull prop de 31.000 fitxes informatives amb més de 70.000 imatges. L’objectiu ara és modernitzar aquesta col·lecció virtual, amb la incorporació de la tecnologia 3D. 75 anys d’història donen per viure moments de tots colors. Un dels més crítics va ser després de la crisi del 2008, quan el consorci format per Ajuntament i Diputació es va veure obligat a reduir el pressupost.

Entre els reptes de futur; donar a conèixer l’oferta del museu encara una mica més entre la ciutadania de Terrassa. El Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa va rebre durant l’any passat uns 3.500 visitants, malgrat estar més de 4 mesos tancat. Ara, l’equipament prepara una exposició sobre els seus primers 75 anys d’història, la qual es podrà a visitar previsiblement a partir de la tardor.