El Museu Tèxtil ofereix fins al 9 de maig una exposició sobre la natura com a inspiració artística del modernisme

Des d’aquest diumenge, el Centre de Documentació i Museu Tèxtil acull l’exposició itinerant «El Modernisme i les flors. De la natura a l’arquitectura». La mostra destaca els elements naturals, especialment vegetals, que l’arquitectura modernista incloïa als seus ornaments artesanals, amb multitud de tècniques i materials com el ferro, la ceràmica, els vitralls i els mosaics.

El fil conductor de l’exposició, un viatge cap al tombant del segle XIX al XX, segueix quatre capítols. En el primer, «La natura, la font de la inspiració» es mostra el procés creatiu dels artistes modernistes per observar la natura i inspirar-se’n. Al segon, «L’obrador, la creació de les arts de la construcció», s’expliquen les diferents arts decoratives aplicades a l’arquitectura modernista i quins materials utilitzaven. A continuació, «L’arquitectura, el jardí urbà» il·lustra amb diferents exemples com la natura es va convertir en part del llenguatge visual de l’època. Finalment, “La ciutat, la natura perduda” es refereix a les dificultats de conservació de totes aquestes obres.

Tot plegat, a través d’obres i objectes de diferents museus del país. La mostra, de fet, ha estat organitzada conjuntament per la Diputació de Barcelona, el Museu d’Art de Cerdanyola i Museus d’Esplugues de Llobregat, però ha comptat també amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa i el Museu Tèxtil.

«El Modernisme i les flors. De la natura a l’arquitectura» es podrà visitar fins al diumenge 9 de maig, que és quan s’hauria de celebrar la Fira Modernista de Terrassa.