El Museu Tèxtil reobre amb “Decòrum”, una exposició sobre l’evolució de l’interiorisme

El Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa ha reobert portes aquest diumenge al matí amb l’estrena de l’exposició gratuïta Decòrum, vestir la casa per a l’ocasió. Sense acte d’inauguració ni pràcticament visitants, l’equipament ha tornat a la feina amb les mesures de seguretat pròpies d’aquests temps de pandèmia: aforament limitat, mascareta obligatòria i, a l’entrada al museu, gel hidroalcohòlic i presa de temperatura.

Pel que fa a la mostra, ubicada a la primera planta de l’edifici, és el fruit de dos anys de preparació, on el Museu Tèxtil ha treballat colze a colze amb l’Associació per a l’estudi del moble. Una reproducció de la carpa on vivia el rei Jaume I durant les campanyes militars rep els visitants per iniciar un recorregut històric per l’interiorisme de casa nostra. Mobles i teles de la llar, en total un centenar de peces, sovint inèdites, que han cedit institucions i particulars, mostren l’evolució del disseny d’ús més domèstic fins arribar al 1923, on la utilitat i el confort van començar a imposar-se al luxe.

L’exposició estava prevista inicialment per al 19 d’abril, però es va haver d’ajornar a conseqüència del confinament. “Decòrum” es podrà visitar fins al 28 de febrer, tot i que el museu romandrà tancat durant aquest mes d’agost.