El nivell de vacunació a les residències catalanes ja supera el 90% en primera i segona dosi

Un total de 42 centres residencials de serveis socials a Catalunya tenen a dia d’avui algun cas actiu de Covid-19 entre les persones residents. Hi ha 114 residents que són casos confirmats de covid, el que representa un 0,2% del total. La gran majoria són asimptomàtiques o tenen símptomes lleus de coronavirus.

Al llarg de la darrera setmana hi ha hagut 15 defuncions de residents per covid19 i 49 ingressos hospitalaris. Pel que fa als professionals, 126 han donat positiu, dada que representa un 0,3% del total els últims 14 dies; dues persones treballadores estan ingressada a l’hospital, però no n’hi ha cap a la UCI.

Segons la tipologia del centre, a les residències de gent gran hi ha 89 casos actius en 33 residències i 108 professionals afectats. Als centres per a persones amb discapacitat hi ha 24 casos actius entre els residents en 8 residències i 17 professionals. Als centres residencials de persones amb problemàtica social derivada de salut mental no hi ha cap cas actiu de residents , mentre que sí trobem un persona professional afectada.

Quant al procés de vacunació, el 96,9% de les persones que viuen en centres residencials han rebut ja la primera dosi i el 96,1% tenen la pauta completa. Pel que fa als treballadors i treballadores, un 91,4% ha rebut la primera dosi i un 90,5%, la pauta completa.

Ressaltar que de les 7.736 proves PCR i els 1.040 tests d’antígens realitzats la darrera setmana a persones que viuen a les residències catalanes, n’han resultat positives un 1,68%.