El nombre de persones que han tingut coronavirus des de l’inici del brot arriba a les mil

El nombre de persones tractades de Covid-19 a Terrassa al llarg d’aquestes tres setmanes ha arribat just a les mil aquest dimecres.

D’aquestes 166 ja han superat la malaltia i han estat donades d’alta, 38 d’elles entre dimarts a la nit i dimecres. En canvi 117 no han tingut la mateixa sort i han acabat morint. D’aquestes, nou han perdut la vida en les darreres 24 hores, una xifra més moderada que la dels darrers dos dies.

El gruix dels infectats són els 717 que encara estan infectats de coronavirus. D’aquests, 534 estan ingressats en planta: 234 a l’Hospital de Terrassa, 232 a Mútua de Terrassa, 25 al centre sociosanitari Sant Llàtzer, 22 al centre sociosanitari Vallparadís i 21 a l’Hotel Terrassa Park.

Setanta persones, quatre menys que dimarts, estan ingressades en estat greu a les Unitats de Cures Intensives. És el segon cop des de l’inici del brot que baixa el nombre de malalts greus per Covid-19. Finalment, fora dels centres sanitaris hi ha 113 persones que estan tenint un seguiment mèdic al domicili.

 

A Catalunya el nombre de positius ja supera els vint mil després dels 1.813 nous casos de dimecres.  Més de trenta mil persones han tingut la Covid-19 des que va arribar el brot, a finals de febrer. Gairebé set mil han estat donades d’alta en haver superat el coronavirus mentre que el nombre de persones que han mort arran del brot supera les dues mil.