El nombre de positius a les residències catalanes manté la tendència a la baixa

Un total de 76 centres residencials de serveis socials a Catalunya tenen a dia d’avui algun cas actiu de Covid-19 entre les persones residents. Hi ha 239 residents que són casos confirmats de covid, el que representa un 0,4% del total. La gran majoria són asimptomàtiques o tenen símptomes lleus de coronavirus.

Al llarg de la darrera setmana hi ha hagut 28 defuncions de residents per covid19 i 72 ingressos hospitalaris. Pel que fa als professionals, 317 han donat positiu, dada que representa un 0,7% del total els últims 14 dies; una persona treballadora està ingressada a l’hospital, però no n’hi ha cap a la UCI.

Segons la tipologia del centre, a les residències de gent gran hi ha 214 casos actius en 59 residències i 274 professionals afectats. Als centres per a persones amb discapacitat hi ha 10 casos actius entre els residents en 9 residències i 32 professionals. Als centres residencials de persones amb problemàtica social derivada de salut mental hi ha 1 cas actiu de residents en 1 residència i 3 professionals afectats.

Quant al procés de vacunació, el 96,8% de les persones que viuen en centres residencials han rebut ja la primera dosi i el 95,8% tenen la pauta completa. Pel que fa als treballadors i treballadores, un 91% ha rebut la primera dosi i un 89,7%, la pauta completa.

Ressaltar que de les 12.011 proves PCR i els 1.552 tests d’antígens realitzats la darrera setmana a persones que viuen a les residències catalanes, n’han resultat positives un 2.22%.