El nombre de positius a Terrassa ja arriba als 128 deu dies després del primer cas

Des que es va detectar el primer cas de coronavirus a Terrassa, dilluns 9, el nombre d’infectats per la Covid-19 no ha parat de créixer, una tendència generalitzada arreu del món. A partir de dilluns passat els creixements han estat més pronunciats, amb una vintena llarga de positius nous cada dia.

Aquest dijous a la tarda a la ciutat hi havia 128 persones infectades, 28 més que dimecres. Del total 69 estant sent tractades per la Mútua i 59 pel Consorci Sanitari. Entre els dos centres hi ha 101 persones ingressades. 24 són a les Unitats de Cures Intensives, una quarta part dels pacients en estat greu a tot Catalunya. Uns altres 71 persones són en planta hospitalària, gairebé a parts iguals entre els dos centres.
A banda de les persones ingressades, 29 positius més són a casa en seguiment domiciliari, gairebé tots derivats de la Mútua.

 


Una quarta part dels pacients greus a Catalunya està ingressada a Terrassa

A tot Catalunya, amb els 568 nous casos de les darreres hores, ja hi ha 3.270 infectats. Una quarta part de les 98 persones en estat greu estan ingressades a Terrassa . Hi ha 384 treballadors sanitaris que han agafat la Covid-19 pel contacte directe amb els infectats. Des que va arribar la pandèmia a Catalunya fa tres setmanes ja han mort 82 persones, una d’elles a Terrassa i una quarta part a Igualada, totes amb patologies prèvies. Unes altres 82 ja han estat donades d’alta.

Segons el Departament de Salut 170.000 persones ja s’han descarregat l’aplicació Stop Covid-19 només 24 hores després de posar-la en marxa.