El nombre de positius creix en 31 des de divendres mentre es manté en 4 el de persones ingressades

Als hospitals terrassencs es manté exactament la mateixa situació que fa just una setmana en nombre de persones ingressades per Covid-19, quatre, i totes al Consorci Sanitari i cap d’elles greu.

Segons les dades del departament de Salut en els darrers set dies s’han detectat 31 nous positius a Terrassa, Viladecavalls, Ullastrell i Matadepera, un 50 per cent més que l’altra setmana. Com a mínim set havien compartit una trobada familiar a Matadepera, com es va conèixer dimecres. Des de mitjans de març s’han detectat 1.963 casos de coronavirus en aquests municipis. De persones que en algun moment han estat sospitoses però posteriorment descartades n’hi ha 14.500, vuit-centes de les quals d’aquesta darrera setmana.

En l’àrea de Terrassa s’han fet 817 PCR des de divendres passat, en línia amb la setmana anterior. D’aquests 31, menys d’un quatre per cent, un punt més que fa set dies, han estat positius. Al Vallès Occidental el percentatge de testos que han donat positiu és superior al 6 per cent. La bona notícia és que en tots aquests dies no ha mort ningú de Covid-19 en tota la comarca, que manté en 1.424 el nombre de víctimes mortals per culpa de la pandèmia.

Davant de la situació actual, amb rebrots en algunes zones de Catalunya, els centre sanitaris reforcen les mesures de prevenció amb algunes restriccions. Mútua de Terrassa només permet un acompanyant per cada nou ingrés i admet una visita diària dins d’uns horaris establerts. Tothom ha d’anar identificat amb una targeta que indiqui a quina àrea està. En les habitacions amb dos llits un dels pacients podrà rebre la visita al mati i l’altre a la tarda.