El nombre de visitants a les residències passa de 2 a 3, i no se’ls farà test d’antígens ràpid

El nombre màxim de persones autoritzades per realitzar una visita a les residències passa a ser 3, enlloc de 2 com s’havia fet fins ara, respectant els aforaments màxim dels espais i la obligació de dur mascareta quirúrgica en tot moment. A partir d’ara, no caldrà realitzar un test d’antígens ràpid a les persones que vagin a una residència a visitar o a recollir a un familiar. Aquestes mesures responen a una menor incidència de Covid19 en la comunitat.

Es mantenen els passejos, les sortides, i les vacances en família. En el retorn de sortides superiors a 3 setmanes, en usuaris no vacunats caldrà fer una PCR, així com una quarantena en zona groga durant els 14 dies posteriors al retorn. En cas d’usuaris que ja han passat una infecció per SARS-CoV-2 confirmada per PCR als 3 mesos anteriors o que estan correctament vacunades, es farà únicament vigilància de símptomes durant 14 dies, i estaran exempts de fer la PCR i la quarantena.

La Generalitat afirma que gràcies a l’increment de cribratges a professionals i a familiars s’ha pogut tallar moltes de les cadenes de transmissió del virus als centres residencials. Les mesures prorrogades seran vigents fins a l’aprovació del nou Pla sectorial.