El nombre d’ingressats per coronavirus augmenta en només un pacient durant el cap de setmana

En tot el cap de setmana els hospitals de la ciutat només han registrat un nou pacient ingressat per coronavirus. Si bé divendres passat el nombre total era de 47, ara són 48 els malalts de Covid-19 ingressats a Mútua o a l’Hospital del CST. D’aquests, a dia d’avui, són 6 els que es troben en estat greu, 3 a la Unitat de Cures Intensives de Mútua i 3 més a la UCI de l’Hospital.

El nombre que segueix creixent de manera menys sostinguda és el de nous positius. Durant aquest cap de setmana s’han detectat 90 casos més de coronavirus a Terrassa i en total la ciutat ja suma 3.083 persones infectades des de l’inici de la pandèmia.

A la comarca la dinàmica és molt semblant i ja són 12.924 els vallesans que ja han passat o estan passant la Covid-19, gairebé mig miler més que divendres passat. Al Vallès Occidental han estat 6 les persones que han perdut la vida a causa de la pandèmia durant aquest cap de setmana.

La dada positiva a nivell local arriba amb el descens del risc de rebrot. I és que a Terrassa aquest índex se situa en 154 punts, una xifra que contrasta amb els 327 del passat 10 d’agost. Així, aquest indicador sobre el perill de propagació de la pandèmia acumula ja 14 dies seguits disminuint a Terrassa, situant-se per sota la mitjana catalana que actualment és de 180 punts. Tot i això, cal recordar que el risc de rebrot es considera alt sempre que l’índex sigui superior als 100 punts. A Terrassa aquesta circumstància es dona des del 28 de juliol, després de tres mesos seguits amb risc baix o moderat.