El nou camp de futbol 7 ja llueix al futur Parc de la República

El nou camp de futbol 7, a tocar de l’actual camp municipal de futbol de Sant Pere Nord, ja llueix al futur Parc de la República, un espai de 35.000 metres quadrats a Sant Pere Nord que s’ha de convertir en el nou pulmó verd de la ciutat.

Camp Futbol Parc De La República1

Les obres de la primera fase d’aquest gran projecte, que consisteix en la construcció d’una nova zona esportiva, van començar al novembre de l’any passat, després de diversos endarreriments provocats per l’encariment dels materials i la renúncia de l’empresa adjudicatària. El més visible ara és la nova gespa artificial i l’edifici de vestidors, magatzem i bar. Faltaran encara les graderies, el camí d’accés, el talús i la tanca perimetrals. Són un total de 5.300 metres quadrats amb un pressupost inicial d’1,6 milions d’euros. La previsió és que aquesta part estigui acabada al setembre.

Camp Futbol Parc De La República2

El passat 5 de març es va fer l’acte simbòlic de col·locació de la primera pedra d’aquest gran espai verd del nord de la ciutat. La seva transformació contempla dues fases més i s’espera que estigui enllestida a l’estiu de 2025.

Vista Aeria Parc Republica

La segona fase hauria d’haver començat al juliol i durarà pràcticament un any. Inclou la construcció d’un amfiteatre, l’ampliació de la biblioteca i el centre cívic i l’accés al parc pel sud. Les obres es van licitar al juny per 1,2 milions d’euros.

Plànol Parc De La República

Per últim, la tercera fase del nou Parc de la República serà la més extensa, amb més de 23.000 metres quadrats. Consistirà en desenvolupar la zona central, la que farà funció de parc. Tindrà arbrat, camins longitudinals, una bassa de rec, pistes de petanca, tenis taula, jocs infantils, brolladors i un circuit per a la gent gran, entre d’altres elements. Aquesta part està adjudicada per 3,3 milions i un termini d’execució de 15 mesos.