El nou càrrec de portaveu de grup municipal a temps parcial genera polèmica al ple

El ple de juny de 2015 va aprovar, en un debat intens, les retribucions econòmiques de l’alcalde i els regidors de la corporació. Tres anys després s’han hagut de modificar aquests acords, que només contemplaven la dedicació exclusiva dels portaveus municipals. El portaveu de TEC, Xavier Matilla, ha sol·licitat crear la possibilitat de ser portaveu a temps parcial per poder compatibilitzar la seva feina professional en una altra administració.

La majoria de portaveus no han abandonat la seva tasca professional paral·lela a la política, i cobren de l’Ajuntament només les dietes per assistir al ple i a les comissions. I aquest ha estat l’argument de Ciutadans i el Partit Popular.

Per a Ciutadans, el sou d’un portaveu a temps parcial no hauria de ser el mateix que el d’un regidor amb funcions delegades amb dedicació parcial.

L’alcalde Alfredo Vega ha justificat la nova creació de dedicació parcial d’un portaveu apel·lant al debat serè.

Des d’ERC-MÉS  i PDe CAT no es pot guanyar vots criticant els sous dels regidors.

La CUP, per la seva banda, considera desorbitats tots els sous però en aquest cas no vol entrar a debatre les quanties i defensa el dret d’un treballador a tenir un contracte laboral.

Terrassa en Comú ha recordat que qualsevol portaveu es podrà acollir a partir d’ara a aquest sou de dedicació parcial, i no només Xavier Matilla.

S’ha acordat abordar la complexa qüestió dels sous dels càrrecs electes en un ple a la tardor.