La masia Els Bellots, nou centre de suport a les empreses en el marc del Pla de Polígons

La creació dels Serveis de Proximitat a les Empreses a la Masia Els Bellots és l’actuació principal del Pla Director de Polígons d’Activitat Econòmica, aprovat al febrer per unanimitat. La rehabilitació de la masia del segle XVI, amb una inversió de 873.000 euros, ha deixat un equipament funcional que respecta alguns elements originals. A banda d’acollir el servei municipal inclou espais a disposició d’empreses com sales de reunions i de conferències. Una Casa de la Indústria, com la batejat l’alcalde Jordi Ballart. Durant l’any es licitarà el servei d’un restaurant de dimensions generoses.

El Centre de Serveis de Proximitat i un pla d’inversions i manteniment als polígons s’enduen tres quartes parts del pressupost del pla, que supera els 4 milions d’euros fins el 2028.

470.000 euros del pressupost de 2024 pel Pla de Polígons

El comptes municipals del 2024 hi destinen 470.000 euros, 350.000 al pressupost d’inversions pel manteniment de dotze polígons i 116.000 a l’ordinari. Aquests serviran per la reconversió de naus obsoletes, l’impuls de les comunitats energètiques, un servei mancomunat de recollida de residus o un projecte d’internacionalització empresarial, entre d’altres.

El Pla Director de Polígons d’Activitat Econòmica ja es va començar a desplegar al 2023 amb la licitació de càmeres de videovigilància als polígons del sud i l’inici des treballs del pla de reconversió de naus obsoletes, del programa de reactivació de solars i naus buides i per la creació d’un banc d’àrids, entre d’altres.