El nou edifici de l’escola Sala i Badrinas està previst que s’acabi el 2026

L’Escola Sala i Badrinas no estrenarà el nou edifici fins el curs 2026-2027. El proper mes de setembre es farà el concurs d’arquitectes i el guanyador es donarà a conèixer el maig del 2023. S’espera que la licitació estigui enllestida un any després, el maig del 2024. El desembre d’aquell any haurien de començar les obres, que tenen una durada prevista de 18 mesos. Per tant, l’edifici estaria acabat el juny del 2026 per a què estigui operatiu a inicis del curs 2026-27.

Aquests són els terminis que ha explicat la regidora d’Educació Teresa Ciurana al ple municipal contestant una pregunta del PSC. El regidor socialista, Carles Lázaro, ha matisat que “tal i com va la construcció pública, pot ser que encara ens allarguem més” i ha recordat que el 2019 la Generalitat ja es va comprometre a construir el nou Sala i Badrinas. Les primeres previsions estimaven que la infraestructura estaria acabada el 2024. Lázaro ha lamentat que aquesta lentitud també afectarà l’Escola Auró, que és qui acull els alumnes del Sala Badrinas que cursen Secundària.

La regidora d’Educació s’ha compromès a escurçar els terminis “algun mes” si sorgeix l’oportunitat, encara que ha matisat que la infraestructura no podrà entrar en servei “abans de l’inici del curs 2026-27“.