El nou Parc de Bombers de Terrassa, previst per a finals del 2024

Després de 36 anys el Parc de Bombers de Terrassa canviarà completament. Inaugurat el 1986, serà substituït per un de nou, que es construïrà a la mateixa parcel·la de l’actual, entre la carretera de Castellar i l’avinguda de Barcelona. Aquest canvi ja es va intentar tirar endavant el 2010, però la crisi ho va frenar. Ara el pressupost és ferm i només queda licitar les obres, que està previst que comencin el primer trimestre del 2023. El Parc de Bombers de Terrassa ha quedat obsolet i ja no s’ajusta a les directrius tècniques que exigeix el cos.

La construcció es farà en tres fases, durant les quals s’anirà aixecant el nou edifici al solar que hi ha darrere de l’actual parc i permetent l’operativitat del cos en tot moment.

El parc passarà de tenir cinc portes de cotxeres a sis; hi haurà una zona de transició de zona bruta a zona neta; hi haurà, a cotxeres, extracció de fum focalitzada per als vehicles; s’instal·laran punts de recàrrega per a la futura electrificació de la flota i s’instal·larà un vestidor per a dones. L’única bombera que hi ha ara al parc de Terrassa s’ha de canviar en una habitació improvisada com a vestidor.

El nou parc també vindrà acompanyat d’una ampliació de plantilla. La intenció és que el 2025 es passi dels set bombers per torn als nou, i que en situacions que ho requereixin, hi pugui haver fins a 18 bombers de guàrdia.

Si tot va sobre el calendari previst, el nou parc de bombers de Terrassa hauria de ser una realitat a finals del 2024.

Tindrà una superfície útil de 1.500 metres quadrats i compta amb un pressupost de 6,6 milions d’euros. A nivell energètic, s’instal·laran plaques fotovoltaiques, amb la voluntat que s’acosti a un consum quasi zero.