El Pacte Local per l’Ocupació es posa al dia després de vuit anys per adaptar-se a l’escenari pandèmic

L’Ajuntament de Terrassa, la patronal Cecot i els sindicats Comissions Obreres i UGT han signat aquest dilluns  l’actualització del Pacte Local per l’Ocupació, vigent des del 2013. El nou document manté l’esperit de l’anterior, coordinar esforços per la reactivació econòmica i el foment de l’ocupació, però adaptat a la nova realitat pels efectes de la pandèmia i a la pròpia evolució de la societat.

Així, el pacte posa en valor aspectes que han anat prenent força com la precarietat laboral, la vulnerabilitat de moltes famílies, les noves eines de formació i les noves tecnologies.

Entre els acords que han subscrit Ajuntament, patronal i sindicats hi ha l’impuls de l’economia social i l’autoocupació, l’atracció de noves empreses a Terrassa, el reforç de la innovació, potenciar la igualtat d’oportunitats i l’accés universal a les noves tecnologies.

Com fins ara una Mesa de Concertació organitzada en grups de treball anirà definint accions a un nivell més concret. Els quatre grups ja constituïts es centren en polítiques actives, d’innovació i política industrial, a més d’un comitè transversal del pacte.

A diferència dels anteriors pactes, amb caràcter indefinit, aquesta actualització té una vigència de quatre anys.