El Palau crida ‘volem acollir’ amb 15.000 persones i més de 50 artistes

Una cinquantena d’artistes al Palau Sant Jordi i més de 15.000 assistents per posar de relleu unes altres xifres: que durant l’any passat van jugar-se la vida al Mediterrani més de 360.000 persones. Que 5.022 van morir ofegades al mar, i que mentre el compromís inicial a Espanya és que vinguessin 17.000 persones, l’Estat encara no n’ha acollit ni un miler. Per això, ahir, el clam era aquest:

La música, com a vehicle conductor de la reivindicació. I el Mediterráneo de Serrat, acompanyat de Judit Neddermann, Manolo García o Marina Rosell, deixava pas als castells. Per primera vegada les quatre colles de deu del país, amb els Minyons de Terrassa, els Castellers de Vilafranca, la Jove de Tarragona i la Colla Vella Xiquets de Valls s’unien en un castell conjunt.

Qui ahir, finalment, no va poder ser-hi va ser la terrassenca Gemma Humet, que va ser mare fa pocs dies. Però sí que van ser-hi Lluís Llach, Joan Dausà o Txarango. La pròxima cita de la campanya ‘Casa Nostra, Casa Vostra’ serà el proper dissabte dia 18 de febrer en la gran manifestació pels refugiats als carrers de Barcelona. L’inici serà a les quatre de la tarda a Plaça Urquinaona, baixarà per Via Laietana i acabarà davant del mar.