El Parc de Sant Jordi serà el centre neuràlgic del Sant Jordi d’estiu a Terrassa

El Sant Jordi d’estiu, el proper 23 de juliol, tindrà el centre neuràlgic al Parc de Sant Jordi. Durant tot el dia s’hi instal·laran parades de llibres i l’accés serà amb aforament limitat. El gremi de llibreters ja ha confirmat la presència d’11 llibreries de la ciutat. Aquesta és la principal mesura de l’Ajuntament per fer lluir una Diada ajornada, diferent i que tindrà en compte les mesures de prevenció i seguretat imposades per l’epidèmia de Covid-19. El consistori facilitarà que aquelles llibreries i floristeries que ho vulguin, puguin instal·lar una parada just al davant del seu establiment. Les floristeries, de moment, sembla que opten més per aquesta segona opció enlloc d’anar al Parc de Sant Jordi, ja que prefereixen tenir el producte fresc en un moment de l’any en què la calor apreta més que a l’abril. El Gremi ha demanat que aquest cop les parades només siguin de llibreries, i no d’entitats i associacions, donat l’impacte de la crisi sanitària al sector llibreter.

Estira-i-arronsa per la Festa Major
Tot plegat ho ha donat a conèixer la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, a la Comissió Informativa de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, on també ha fet balanç de la Festa Major Confinada. Boladeras està satisfeta de la bona recepció que ha tingut a les xarxes socials, i ha dit, per exemple, que el pregó de Miki Nuñez, ha estat el més vist de la història amb més de 6.000 reproduccions, un terç de les quals són de fora de Terrassa. Per l’exposició de cultura popular tradicional al Recinte Firal hi han passat 2.500 persones.

Des del PSC, però, Amadeu Aguado, ha posat en dubte algunes de les dades donades i ha criticat que hagi estat una Festa Major poc participativa‘, adduint que no s’ha tingut en compte totes les entitats al no haver-se convocat el Consell de Cultura Popular. Aguado també ha acusat el govern municipal de ‘no ser gens clar’ amb el pressupost d’aquesta festa, estimada en 80.000 euros, i de com es gestionen els diners destinats a contractacions que finalment s’han anul·lat.

La regidora ha contestat que sí que es va oferir la participació a totes les entitats i que part del pressupost inicialment establert per una festa major ‘normal’ es destina al sector cultural, com per exemple el Fem Estiu ampliat d’aquest any. Boladeras, d’altra banda, ha admès que la idea de l’helicòpter no va funcionar.

Les piscines, al 60%
A la comissió també s’ha fet balanç dels primers cinc dies de temporada de bany a les piscines municipals, que han tingut una ocupació mitjana del 60%.