El Parc de Vallparadís estrena dues àrees infantils inclusives

Des de principis d’any, el Parc de Vallparadís disposa de dues noves àrees de joc inclusiu i participatiu per als més petits. Els nous espais se situen a l’àrea de Can Jofresa i a la zona infantil de la piscina de Vallparadís, al Pla del Torrent de les Ànimes.

Amb aquestes noves àrees es volen fomentar les relacions socials i facilitar que tots els infants, independentment de les seves capacitats físiques o psíquiques, puguin jugar, divertir-se i viure la diversitat des del seu component més lúdic.

Per fer-ho possible s’han adequat els accessos, s’han millorat les mesures de seguretat i s’han instal·lat elements de joc que afavoreixen la inclusivitat. En concret, a la zona de jocs infantils de la Piscina Municipal de Vallparadís s’ha construït un paviment dur adaptat per a facilitar el seu accés i s’ha inclòs un vaixell pirata amb doble tobogan, amb diversos elements complementaris, per afavorir el desenvolupament psicomotriu dels nens i nenes majors de 2 anys i amb un accés inferior que permet que infants amb capacitats diverses puguin jugar amb la resta dels nens. També  s’ha instal·lat una balsa pirata amb espai per a dotze nens, quatre molles i un balancí inclusiu que fa possible que tots els nens comparteixin un mateix espai. A la zona de Can Jofresa s‘ha dotat el parc d’un element de gir i un balancí per a infants amb dificultats de mobilitat.

Aquest projecte s’emmarca dins el programa Terrassa Barris en Marxa de millora de l’espai públic amb un pressupost de 46.738,96 euros. Aquesta no és l’única actuació que ha portat a terme l’Ajuntament de Terrassa. Al llarg de 2017 les actuacions han inclòs la substitució de 24 jocs infantils a un total de 19 places i parcs de 15 barris de la ciutat, amb l’objectiu d’adaptar-les a les diferents normatives vigents.