El pare dels capgrossos de l’any, Jordi Grau, molt il·lusionat pel premi de Terrassenc de l’Any 2021

Quan tenia 20 anys, una greu lesió al genoll va truncar la il·lusió d’en Jordi Grau de dedicar-se professionalment al món de l’esquí. Aquell fet, però, el va conduir cap a la seva altra gran afició; i és que el destí estava escrit. 40 anys més tard, ell és el creador de centenars de capgrossos, gegants i altres elements del bestiari popular català i d’arreu del món. Una trajectòria artística i personal que, a base de picar molta pedra, li ha servit per acabar sent reconegut com a Terrassenc de l’Any 2021.

Són ja prop de 40 els Capgrossos de l’Any que Jordi Grau ha elaborat per la ciutat. Aquest escultor de figures festives mai podrà oblidar el moment en què va rebre la notícia de que seria uns dels terrassencs de l’any.

Als seus 60 anys, aquest gran amant de la cultura popular espera poder seguir desenvolupant la seva activitat artística durant molt temps, encara que sigui amb un altre ritme de treball. El seu taller del Drac Petit ha vist néixer figures de tot tipus i de ben segur que aquesta singular família seguirà creixent per molts anys més.

Jordi Grau Taller Drac Petit

Jordi Grau terrassenc any

Notícia relacionada: