Els ajuntaments podran iniciar el procés per desnonar ocupes conflictius

El Ple del Parlament aprovava aquest dimecres la llei contra les ocupacions que provoquen problemes de convivència a les comunitats de veïns, impulsada per JxCat, amb la incorporació de dues esmenes. Han votat a favor del text Junts, el PSC, Ciutadans, i també ERC, que inicialment s’havia oposat a la norma.

La cambra havia tramitat la proposta d’adopció de mesures urgents enfront la inactivitat de la propietat en cas d’ocupació il·legal d’habitatges amb alteració de la convivència veïnal. Amb la seva aprovació, els ajuntaments podran a partir d’ara iniciar el procés per desnonar ocupes conflictius de pisos que són propietat de bancs.

Els tràmits els podran posar en marxa sempre que els propietaris no ho facin. També els ajuntaments es podran quedar l’habitatge desnonat durant 7 anys per destinar-lo a vivenda social.

Abans, però, els mateixos ajuntaments hauran de presentar a la justícia un informe de denúncies de veïns de l’immoble ocupat amb actes policials.

En el debat polític ha intervingut la terrassenca Eva Candela del grup de PSC-Units, i alcaldable per a les properes eleccions municipals.