070722 Mocio Parlament B40 Jordi Terrades

El Parlament insta el Govern a obeir l’estat amb la Ronda Nord Terrassa-Sabadell

El ple del Parlament ha aprovat aquest dijous a la tarda una moció per instar el Govern de la Generalitat a complir l’acord amb l’estat per l’execució de la Ronda Nord, l’extensió del Quart Cinturó que connectaria Terrassa amb Sabadell i Castellar del Vallès. La moció, presentada pel Partit dels Socialistes de Catalunya, pretén assegurar la consecució del projecte. El motiu és que, ara fa un mes, quan la ministra espanyola de Transports Raquel Sánchez va visitar el Consell Comarcal, va anunciar que l’estat finançaria aquest nou tram de la B-40 i l’executaria la Generalitat. Però el govern autonòmic va plantar la ministra en protesta per la manca d’inversions a Catalunya i va negar que hi hagués cap acord en el sentit que apuntava Raquel Sánchez. Ara, amb aquesta moció, el Parlament vol forçar el Govern a seguir les indicacions marcades per la ministra.

La moció aprovada ahir incloïa un segon punt referent a la connexió ferroviària entre les línies R4 i R8 de Rodalies, la qual permetria viatjar entre Terrassa i Granollers sense fer cap transbord. També feia referència a l’enllaç de les línies dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. La proposta instava en aquest cas el govern espanyol a endegar els estudis informatius per fer-ho possible.

Els dos punts de la moció s’han votat per separat, sent la part referent al tren la que ha despertat més consens, amb 123 vots favorables i només les 9 abstencions dels diputats de la CUP. En canvi, el punt principal, el de la Ronda Nord, ha quedat aprovat amb 82 vots a favor (PSC, Junts, Vox, Ciutadans i PP) i 50 en contra (ERC, la CUP i En Comú-Podem), és a dir, amb disparitat d’opinions entre els dos partits que conformen el Govern de la Generalitat.