El patrimoni industrial del Ruhr arriba al mNACTEC

La regió del Ruhr, a l’oest d’Alemanya, és una de les zones metropolitanes més poblades del país, amb uns cinc milions d’habitants. Compta amb un patrimoni industrial molt important, del qual se n’ha fet una ruta turística, amb més de 1.000 punts d’interès i 55 considerats de primer nivell. Per donar-lo a conèixer fa anys que circula una exposició itinerant per Europa que ara arriba al mNACTEC. Hi serà fins al 23 de juliol. ‘Indústria. Territori. Identitat. La Ruta del Patrimoni Industrial visita Catalunya ‘ mostra, mitjançant plafons i un vídeo, els indrets patrimonials més destacats, entre els quals hi trobem: la mina i la planta de producció de coc de Zollverein, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO; el Museu Alemany de la Mineria; la mina d’Ewald, el complex industrial químic de Marl i la planta siderúrgica de Henrichshütte, entre d’altres.

La ruta industrial del Ruhr inclou museu i monuments, però també indústries actives, iniciatives d’activistes locals i colònies obreres amb diferents estils arquitectònics i urbanístics.

Després del mNACTEC aquesta exposició es podrà veure a altres indrets de Catalunya: a la Colònia Vidal de Puig-Reig i al centre Oliva Artés del Museu d’Història de Barcelona.

Durant aquesta itinerància de l’exposició a Catalunya, totes dues regions volen intensificar l’intercanvi d’experiències en la promoció del patrimoni industrial.