El PDeCAT lamenta que Jordi Ballart no hagi complert el pacte d’anunciar junts el trencament

El PDECAT està molest per com s’ha trencat el pacte de govern amb el PSC. El fins ara tinent d’alcalde, Miquel Sàmper, admet que l’acord tenia els dies comptats pel suport del PSOE al 155 i per la declaració d’independència. Però assegura ell i Jordi Ballart s’havien compromès a anunciar junts el trencament quan es produís i l’alcalde, diu, no ha complert la seva paraula.

Miquel Sàmper assegura que faran una oposició constructiva i responsable, perquè part de l’obra de govern duu el seu segell. Ara bé, adverteix que actuaran amb total llibertat. De moment, però, no es plantegen formar part de cap govern alternatiu que passaria, necessariament per Terrassa en comú i Esquerra.

El PDECAT manté l’assemblea de dijous, ja no per decidir si trencar o no el pacte sinó per informar els militants de com ha anat tot plegat. Tot apuntava que els nacionalistes haurien decidit posar fi a l’acord amb els socialistes després de les imatges de complicitat entre Miquel Iceta i els líders de PP i Ciutadans aquest diumenge.

Miquel Sàmper veia amb bons ulls que Jordi Ballart estripés el carnet del PSC com va prometre si el PSOE donava suport al 155. No descarta que ho faci en el futur ja que, diu, seria coherent amb la condemna de la violència policial de l’Estat de l’1 d’octubre i amb la cessió d’alguns locals municipals pel referèndum.