El PDeCAT condemna el posicionament de Felip VI i demana l’abolició de la monarquia

El Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) ha presentat una proposta de resolució al Ple de novembre de l’Ajuntament de Terrassa en la qual mostra el ple suport a la Resolució 92/XII del Parlament de Catalunya en defensa de les institucions catalanes i les llibertats fonamentals.

En aquesta s’insta totes les institucions de l’Estat a garantir la convivència, la cohesió social i la lliure expressió de la pluralitat política a l’Estat. En aquest sentit, reprova els actes repressius contra la ciutadania i condemna les amenaces d’aplicació de l’article 155 de la Constitució, la il·legalització de partits polítics catalans, la judicialització de la política i la violència exercida contra els drets fonamentals. També insta les institucions i els partits catalans al diàleg, a l’acord i al respecte de la pluralitat de les diverses opcions de tots els catalans. També rebutja i condemna el posicionament del rei Felip VI, la seva intervenció en el conflicte català i la seva “justificació de la violència exercida pels cossos policials l’1 d’octubre de 2017”. A més, referma el compromís amb els valors republicans i aposta per l’abolició d’una institució “caduca i antidemocràtica” com la monarquia.

El PDeCAT vol amb aquesta resolució ratificar el seu acord amb aquesta proposta de resolució i en vol destacar especialment aquests punts. Proposa, finalment, enviar aquest acord al Parlament de Catalunya, al Govern de la Generalitat de Catalunya, al Congreso de los Diputados, al Govern de l’Estat Espanyol, a la Casa Real Espanyola, a l’Associació Catalana de Municipis, a la Federació de Municipis de Catalunya i a l’Associació de Municipis per la Independència.