El PDECAT proposa reutilitzar els objectes en bon estat de les deixalleries

El PDECAT proposarà la posada en marxa, l’any que ve, d’un servei que reutilitzi els objectes que es porten en la deixalleria i estiguin en bon estat. Sovint deixem objectes  perquè ja no ens fam servei però que podrien ser utilitzats per altres persones ja sigui directament tal com l’han lliurat o amb una petita preparació pel nou ús. Segons la proposta del demòcrates, la Taula de prevenció i gestió de residus i i el Consell Municipal de Medi Ambient determinarien el model de gestió. El PDECAT demana fer un estudi de viabilitat del servei en els propers cinc mesos i, en cas afirmatiu, iniciar una prova pilot al gener.

Els demòcrates duran a ple una altra proposta de resolució per eliminar referències monàrquiques a títols esportius. Demanen a les federacions espanyoles de futbol, bàsquet, handbol, hoquei i waterpolo que canviïn el nom de les Copes del Rei i de la Reina pel de Copa d’Espanya. Segons el Partit Demòcrata Espanya és l’única de les deu monarquies europees que fa referències al seu sistema d’Estat en les competicions esportiva.

A la Junta de Portaveus de dilluns el PDECAT presentarà tres propostes d’acorda. Una per defensar el dret a Jordi Sànchez a ser candidat a la presidència de la Generalitat i a participar al ple d’investidura. L’altra en favor la llibertat d’expressió i la creació artística davant les condemnes al cantants Valtonyc i Hasel o la censura a Santiago Sierra. En la tercera proposta demanen que l’Estat recuperi els imports que ha deixat de subvencionar a la Generalitat per l’educació de 0 a 6 anys des de 2008.