El PDeCAT proposarà a l’assemblea local trencar el pacte de govern amb el PSC

La DUI i el 155 fan trontollar el pacte de govern municipal. El Grup Municipal del PDeCat proposarà a l’asssemblea local del partit del proper dijous trencar el pacte de govern que manté amb el PSC. Aquesta decisió arriba després que el Senat aprovés l’articles 155 amb el vot favorable del PSOE i que el PSC participés a la manifestació en favor de la unitat d’Espanya que hi va haver aquest diumenge a Barcelona. Aquesta proposta, però, haurà de ser refrendada per la militància, que serà qui tindrà l’última paraula. En aquesta línia, precisament, ja s’ha pronunciat l’ANC de Terrassa, demanant el PDeCAT que, per una “exigència d’ètica elemental”, abandoni el govern amb el PSC. El portaveu del PDeCAT, Miquel Sàmper, ha dit, però, que si l’alcalde abandona el PSC es podria replantejar la situació.

Aquesta decisió no és l’única que afecta al govern municipal i que té a veure amb les conseqüències de la declaració unilateral d’independència i el 155.

L’ANC ha emès un altre comunicat en què demana a l’alcalde Jordi Ballart que deixi l’alcaldia, atenent-se al que va dir en una entrevista al Diari de Terrassa, el passat 6 d’octubre. L’entitat sobiranista acusa Ballart de “contradicció de principis” i afirma que “Terrassa no es mereix un alcalde capaç de fer de la manipulació del discurs el recurs per mantenir-se en el poder”.

Ballart ja ha contestat en aquest comunicat al seu mur de Facebook dient que l’ANC “falta a la veritat” i que en cap moment ha “trencat cap promesa ni ha anunciat res”. Divendres Ballart va comunicar que continuaria sent “l’alcalde de tothom”, a la vegada que rebutjava la DUI i lloava l’actitud de José Montilla d’absentar-se de la votació del 155 al Senat.

L’alcalde recorda que a partir d’aquest dilluns anunciarà “les decisions preses”.