El PDeCAT reclama els diners que l’Estat va deixar d’aportar a les escoles bressol

El PDeCAT presenta dues propostes d’acord per la Junta de Portaveus. L’una en defensa de la llibertat d’expressió i l’altra per recuperar les subvencions de l’Estat espanyol per l’educació de 0 a 6 anys. Uns imports que van deixar de pagar-se a la Generalitat l’any 2008. El Partit Demòcrata Europeu denuncia que sense llibertat d’expressió i de creació artística no hi ha democràcia.

Per això proposa que l’Ajuntament es refermi en la seva defensa, doni suport a iniciatives ciutadanes que vagin en la defensa de la lliure creació i suport als cantants Valtonyc i Pablo Hasel, tots dos a la presó per cançons critiques amb la Monarquia. El PDeCAT reclama que s’impulsin els canvis legislatius necessaris per la derogació de la Llei de Seguretat Ciutadana i la reforma del Codi Penal per garantir la llibertat d’expressió, dins la deriva que ha encetat l’Estat espanyol.

D’altra banda els demòcrates europeus presenten un acord perquè l’Estat espanyol retorni als Ajuntaments els 76 milions d’euros l’any que aportava, 500 milions des del 2011, per finançar les escoles bressol. També volen un grup de treball per a un nou model de finançament que prioritzi als alumnes en situacions complexes. I que l’Estat consigni les partides adients a les administracions locals per garantir els pagaments pendents a les escoles bressol municipals.