El PDECAT vol incorporar a l’àmbit educatiu les extraescolars, l’esport i el lleure

L’ensenyament de nens i joves no s’ha de limitar a l’àmbit escolar sinó que s’ha d’estendre a tot el què facin: extraescolars, esports, esplais, i fins i tot, caps de setmana i vacances. Aquest és l’objectiu de l’Aliança Educació 360, impulsada per la Diputació de Barcelona, la Federació de moviments de renovació pedagògica i la Fundació Jaume Bofill.

El Partit Demòcrata proposarà al ple de febrer que el Consell Escolar Municipal estudiï adherir-se a aquesta plataforma. Ja ho han fet vuit ajuntaments, entre ells els de Sabadell, Manresa i Granollers, el consell comarcal del Moianès i els consorcis del Lluçanès i Badalona Sud.

També en l’àmbit de l’ensenyament Miquel Sàmper defensa el model d’immersió lingüística perquè proporciona bons resultats acadèmics i perquè gaudeix d’un amplíssim consens. El PDECAT estudia dur al ple, amb el màxim nombre de grups municipals, un text que rebutgi les intencions del govern espanyol per introduir el castellà com a llengua vehicular en l’ensenyament.

El PDECAT també demanarà a la resta de portaveus el seu suport en favor de la igualtat d’oportunitats en el món laboral, per eliminar l’escletxa salarial entre homes i dones i per destinar més recursos a la formació del col·lectiu femení.

A quinze mesos de les eleccions municipals, el PDECAT ha d’obrir encara el procés de primàries per triar candidat, un procés que s’haurà d’endarrerir fins que Catalunya recuperi la normalitat institucional. Miquel Sàmper encara no té decidit si optarà a repetir com a candidat.