El petit comerç es reinventa amb la venda a domicili abans de la reobertura del proper dilluns

Aquest dilluns el petit comerç no essencial ja podrà obrir les portes, dins la fase 0 del pla de desescalada fixat pel govern central. Les botigues podran despatxar els clients que prèviament hagin demanat cita prèvia per recollir el producte.

De fet aquest dijous ja s’han pogut veure establiments que estan treballant-hi per tenir-ho tot a punt. Alguns d’ells, però, s’han hagut de reinventar durant aquestes setmanes de confinament. Apostar per les noves tecnologies, agafar comandes on line i portar-les a domicili.

És el cas de la botiga de roba per a nens Herois del carrer Font Vella, oberta des del passat mes de setembre. La crisi sanitària ha arribat en el pitjor moment, però l’Anna fa dies que atén les necessitats de les famílies de cara a la temporada d’estiu. I ho fa a través d’Instagram.

La Copisteria Unió presentava aquest dijous una imatge inèdita respecte als dies previs al confinament. No hi havia pràcticament cua per entrar-hi i, dins la botiga, dos treballadors. Després de tres setmanes tancada, tal i com fixava el decret d’Estat d’Alarma, va poder reobrir el 20 d’abril per atendre la campanya de Sant Jordi.

Tot i així, el descens de la facturació ha obligat el Norbert ha aplicar un ERTO a pràcticament tota la plantilla i apostar també per la venda on line i el lliurament a domicili. Fins ara ho feia a empreses, però les circumstàncies l’han obligat a ampliar-ho a particulars, tot i que els ingressos són mínims.

A falta de més concrecions de seguretat en la reobertura d’aquests establiments, els comerciants demanen ajudes a les administracions per poder afrontar uns mesos de molta incertesa.