El pianista Albert Cano es recupera de la lesió a la mà dreta i confia tornar a Nova York al gener

L’Albert Cano és un pianista de 24 anys establert a Nova York, on segueix els estudis musicals. La pandèmia el va agafar a Catalunya, on havia vingut per fer un concert de l’OBC a l’Auditori. Ja no va poder tornar als Estats Units i ha passat tots aquests mesos a Viladecavalls amb la seva família.

Aquí segueix fent els cursos on line però s’ha quedat sense concerts. Des de març li han cancel•lat 35 concerts.

A l’agost l’Albert va patir un accident domèstic que li va tallar el tendó del dit gros dret. El van haver d’operar i ara fa rehabilitació amb treball de teràpia cada dues hores. En té ben bé per tres mesos bé per estar al cent per cent. Mentrestant toca només amb la mà esquerra i justament fa pocs dies va ser a França en l’únic concert des del març. Tot el repertori era amb la mà esquerra.

Cano té previst tornar als Estats Units a finals de desembre per reprendre els estudis presencials al segon trimestre i continuar allà la seva carrera professional. Tot i així, no preveu que allà es tornin a fer concert fins l’abril o al maig. Si tot va bé, al juny serà al Centre Cultural acompanyant un espectacle de ballet.

Albert Cano va estudiar a l’Escolania de Montserrat i va fer l’ensenyament secundari al Regne Unit. Després va travessar l’Atlàntic per fer, als Estats Units, els estudis superiors de música.