Ignasiterraza22

El pianista Ignasi Terraza rebrà divendres amb les entrades exhaurides el Premi Jazzterrasman

El pianista i compositor barceloní, Ignasi Terraza rebrà divendres el 19è Premi Jazzterrasman que atorga cada any el Festival de Jazz de Terrassa a una figura destacada del món del jazz. Terraza rebrà el guardó a la Nova jazz Cava acompanyat dels seus músics habituals amb totes les entrades exhaurides. Ignasi Terraza, és segurament, el pianista de jazz més destacat de l’escena catalana. Ha participat en tota mena de formacions i aliances creatives diverses. La del Festival, serà una reunió inèdita, creada especialment per a la singular vetllada que el corona com a Premi Jazzterrasman 2022 del certamen.

La sessió dedicada a la seva figura aplegarà diferents companys de viatge i farà un recorregut pels diversos formats amb els que ha treballat i els diferents moments de la seva trajectòria. Des del prolífic Ignasi Terrassa Trio amb Horacio Fumero i Esteve Pi o l’extensió a quintet de la formació amb Josep Maria Farràs i Dani Alonso. S’escoltarà també un dels projectes més exitosos del moment, el quintet format per la cantant i trompetista Andrea Motis amb Joan Chamorro, Josep Traver i Esteve Pi, i l’estrena en primícia del Inusual Trio que aviat es convertirà en una nova referència discogràfica del segell Swit Records. Ignasi Terraza és el més internacional dels pianistes en actiu d’aquest país.

La seva vinculació amb Terrassa ve de lluny, on va debutar fa 37 anys als Amics de les Arts i Joventuts Musicals. Des d’aleshores, la seva presència a la ciutat ha estat constant. Els seus 42 anys de trajectòria transiten en paral·lel al Festival i al Club de Jazz egarenc. «La seva incessant imaginació, un swing inigualable i un extraordinari domini del piano el fan mereixedor del Premi Jazzterrasman 2022» segons els organitzadors. D’altra banda el 41 Festival Jazz Terrassa encara la darrera setmana d’activitat. El passi de la road movie “Trance” d’Emilio Belmonte, dedicada al compositor de flamenco-jazz Jorge Pardo, donarà pas aquest dimecres 23 a una Jam Session que recordarà la figura del trompetista texà Roy Hargrove, Premi Jazzterrasman 2010. Jan Julià Grup Feat. Atenea Carter en demostraran la seva admiració a la Nova Jazz Cava a partir de les 10.

També la veterania, l’emotivitat i el talent se citen novament a la ciutat en una producció especial i irrepetible d’aquesta edició. El FJT reuneix a tres figures intergeneracionals: la cantant californiana Judy Niemack, col·laboradora de la Big Band Jazz Terrassa amb qui va enregistrar What’s Goin’on? (Temps Record, 2005), el pianista Kirk Lightsey, acompanyant de Dexter Gordon i Johnny Griffin en la primera edició del Festival (1982), i el jove saxofonista Gideon Tazelaar, una figura respectada i reconeguda internacionalment malgrat la seva curta edat. La secció rítmica ve referenciada amb dos noms propis de l’escena: el sicilià Giuseppe Campisi al contrabaix i el baterista alemany Jo Krause, tots dos residents a Catalunya.