El pic de la sisena onada s’espera per a la setmana de Reis

Els centres d’atenció primària del Consorci Sanitari de Terrassa van viure, els dies 21, 22 i 23 de desembre els pics de màxima afluència per covid d’aquesta sisena onada. Es van arribar a registrar més de 300 positius diaris als centres que té a Terrassa, Rubí, Matadepera i Castellbisbal. El pic de l’onada, però, diuen els experts, encara no ha arribat i s’espera la setmana que ve.

Davant d’aquesta situació, i per tal d’evitar més col·lapses als CAPs, Salut recomana que aquells que donin positiu en els autotests, no vagin als centres hospitalaris a confirmar-lo. Tampoc si es tenen símptomes lleus.

Aquests dies es continuen registrant cues per a vacunar-se, tant de terceres com de primeres dosis. Les dosis de reforç, expliquen del Consorci, estan frenant molt les patologies més greus de Covid.

Ara mateix el grup de població amb més positius són les persones d’entre 30 i 50 anys, que encara no han rebut la tercera dosi i en ocasions conviuen amb nens que no estan vacunats o fa poc que ho estan.