El Pla de la Corneta acollirà el Memorial Marca d’aigua per les víctimes de la Riuada de 1962

A finals d’any Terrassa tindrà una escultura en record de les víctimes i de les persones que van patir la riuada del 1962. L’escultura és el Memorial Marca d’aigua, de l’artista visual Gabriel Verderi, i presidirà un espai emblemàtic dels aigüats, el Pla de la Corneta, a cavall entre els barris de Les Arenes, Montserrat i Torre-sana.

En una confluència de camins i en un espai que va quedar arrasat per les aigües desbocades. Un monument en memòria de les víctimes i que fa referència a la ciutat, les rieres i el temps. Memorial Marca d’Aigua és un projecte de Gabriel Verderi que s’ha presentat aquest dilluns a la Casa de l’Esport i que convida a la contemplació i a la reflexió. Consta d’una plataforma inclinada de ferro forjat on s’hi alçarà una estructura d’acer inoxidable com a símbol de les rieres i que jugarà amb els contrastos de la llum i les ombres.

Una escultura poètica que apel·la a la memòria i al record per fer front als nous reptes de futur. La construcció de l’escultura, a prop de l’homenatge al locutor de ràdio Joaquin Soler Serrano, coincideix amb la commemoració dels 60 anys de les riuades de 1962. Una peça per a la memòria i també la reivindicació que posa en alerta davant els desastres climàtics del futur.