El Pla de la Innovació s’actualitza en nou document més transversal i adaptable a nous escenaris

Terrassa compta amb un nou Pla de la Innovació. El vigent es va aprovar al 2007, just abans de la crisi immobiliària, i fins ara no s’havia actualitzat. Després d’una diagnosi ara s’ha revisat tenint en compte l’evolució tecnològica i els avenços en la innovació dels darrers quinze anys. Per presentar el pla, s’ha celebrat una jornada al Teatre Principal, amb la presència dels agents socioeconòmics de la ciutat i representants de l’àmbit educatiu i associatiu.

A diferència de l’anterior, el nou document fuig de focalitzar-se en sectors concrets, aleshores van ser la salut i l’audiovisual, i mira cap a la transversalitat. També té compte l’horitzó 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Es vol situar Terrassa com a líder de la revolució industrial i tecnològica del segle XXI.

El nou Pla de la Innovació fixa sis objectius estratègics que passen per una cooperació dinamitzada per l’Ajuntament, la transversalitat, l’accés de les pimes a la innovació, el suport a l’emprenedoria, l’enfortiment entre coneixement i empresa per retenir el talent i la projecció del potencial innovador de la ciutat.

La revisió del pla no és tancada sinó que es concep com un document viu que s’anirà adaptant a la realitat de cada moment en els àmbits de la innovació i la tecnologia.

El professor d’Economia Xavier Ferràs ha impartit una xerrada sobre la nova globalització i de com la intel·ligència artificial incidirà en la manera de treballar i en les nostres relacions socials.