El Pla Director de la Seu d’Ègara guanya un premi internacional a la bona pràctica

El Pla Director de la Seu d’Ègara, executat entre el 1994 i el 2010, rep un reconeixement de bona pràctica del Premi Internacional Ciutats i Governs Locals Units (CGLU) de Ciutat de Mèxic. El jurat ha valorat el projecte per la seva coherència amb l’estratègia de projecció cultural de la ciutat i la seva integració en el paisatge social. Per això el jurat ha sol·licitat incloure que el Pla Director de la Seu d’Ègara s’incorpori a la base de dades de bones pràctiques de l’Agenda 21 de Cultura.

El Premi Internacional Ciutats i Governs Units Ciudad de México és un guardó impulsat per l’associació de la qual Terrassa en forma part. Té com a principal objectiu reconèixer ciutats i personalitats que hagin destacat significativament en àmbits com els valors de la cultura, la participació o el desenvolupament sostenible. Altres projectes de Ciudad Juárez, Dublín, Medellín o Sao Paulo també han rebut el reconeixement de bona pràctica.

El Tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Isaac Albert diu que «en moments complicats com l’actual, aquest reconeixement permet seguir avançant, pas a pas, per la projecció de la ciutat i el reconeixement de la Seu d’Ègara com a Patrimoni Mundial». Entre el 1994 i el 2010 l’Ajuntament va impulsar el projecte per al desenvolupament cultural i integració urbana del conjunt monumental de les Esglésies de Sant Pere, amb la col·laboració de la Generalitat, la Diputació i l’Arquebisbat de Barcelona.

L’objectiu era dur a terme diferents actuacions de restauració, arqueològiques, museístiques, arquitectòniques i de dinamització cultural. Les actuacions van permetre estudiar, preservar i potenciar el coneixement del monument però sobretot reforçar el vincle entre les Esglésies, l’entorn i els ciutadans. Actualment la candidatura de la Seu d’Ègara a Patrimoni Mundial segueix per aconseguir aquest reconeixement per part de la UNESCO.