El Pla Educatiu d’Entorn rebrà un impuls de gairebé mig milió d’euros

Terrassa rebrà gairebé mig milió d’euros, 467.000, per atorgar un nou impuls al Pla Educatiu d’Entorn, PEE, una proposta educativa per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educació, dinamitzant-la en els diferents àmbits d’infants i joves. Ara la Generalitat impulsa un Pla de Millora d’Oportunitats Educatives, PMOE, amb 19 mesures per reduir les barreres econòmiques, reforçar la motivació i el suport a l’educació amb la implicació de les famílies.

Aquesta és la subvenció més alta mai rebuda pels Pla d’Entorn que fins ara disposava d’un pressupost al voltant dels 30.000 euros. Els diners començaran arribar a partir del mes de gener en format d’addenda a un conveni signat amb l’Ajuntament. Una part d’aquests diners els rebran directament els centres escolars que mantenen la seva autonomia. Aquests diners permetran culminar molts programes educatius i encetar-ne de nous per a un ensenyament més inclusiu amb una visió global de ciutat.

D’altra banda la Comissió de Cicles de la Vida celebrada aquest divendres al matí també s’ha informat de la formació de delegats que ha impulsat l’Ajuntament. En concret 730 delegats de 20 centres d’ensenyament han seguit telemàticament uns cursos que inclou tres tallers en el context de la Covid-19.
Pel què fa a la infància, l’Ajuntament està elaborant el Pla Local d’Infància i Joventut. Un projecte amb l’assessorament i acompanyament de la Diputació.