El Pla per a la Salut Emocional dels joves proposa una guia per promoure la salut mental

L’Ajuntament impulsarà l’elaboració d’una guia de salut mental per a joves i adolescents. Un document que parli dels comportaments habituals dels adolescents, de com promoure la salut emocional entre aquest col·lectiu o de com demanar ajuda i de quins recursos es disposen. Aquest és un dels primers resultats del Pla de Promoció de la Salut Emocional pels Adolescents i Joves de Terrassa.

El Pla consta de 137 propostes repartides en 35 àmbits amb l’objectiu de prevenir conductes de risc i intervenir abans que el patiment emocional acabi en malaltia. Un document de treball que s’anirà desenvolupant amb la implicació dels joves, la formació dels professionals del sector i el treball en les famílies. Un Pla que es va començar a gestar el 2019 amb 70 professionals dels serveis de Joventut, Salut, Ensenyament i Lleure i que ara s’ha vist reforçat després de la pandèmia.

A l’acte de la Biblioteca Central hi han participat la regidora de Salut, Mònica Polo, i el diputat de Salut Pública i Consum, Jesús Naharro, on tots dos han coincidit en què les administracions han de donar resposta als reptes en salut pública que la pandèmia ha plantejat o agreujat. Segons l’OMS, un 25 per cent de la població tindrà un problema de salut mental al llarg de la seva vida i el 50 per cent de transtorns començaran a l’adolescència.