El ple, amb els vots en contra de Tot x Terrassa, rebutja penjar una pancarta de suport als presos

Al balcó de l’Ajuntament no s’hi penjarà una pancarta de suport als presos independentistes. Ho va decidir el passat mes de gener l’aleshores alcalde Alfredo Vega, tot i que el ple va votar-hi a favor; i ara ho ha decidit el mateix ple municipal, en una proposta de Junts x Terrassa que només ha trobat el suport d’ERC. Tot x Terrassa, que ja va anunciar que en aquestes qüestions deixaria llibertat de vot als seus regidors, ha tancat files en el cinquè punt de la proposta, el que demanava penjar una pancarta amb el lema “la democràcia no es jutja”. L’alcalde Jordi Ballart ha argumentat que cal defensar la neutralitat de l’espai públic.

ERC ha manifestat obertament la discrepància amb el soci de govern i ha recriminat al PSC que no complís el que va votar el ple fa uns mesos.

Junts x Terrassa, impulsor de la proposta, ha interpel•lat als republicans, companys de Tot x Terrassa al govern.

Ciutadans ha recordat que l’informe que va emetre els serveis jurídics municipals recomanant no penjar la pancarta el va signar Isidre Colàs, l’actual coordinador general de l’Ajuntament.

La resta de punts de la proposta, que demanen donar suport als presos i una resolució política i pacífica del conflicte, s’han aprovat, aquests sí amb llibertat de vot dels regidors de Tot x Terrassa, que majoritàriament hi han votat a favor.