El ple aprova al bus gratuït fins a l’Hospital de Terrassa

Anar a l’Hospital de Terrassa amb bus, el 2020, serà gratuït. Així ho ha aprovat el ple municipal en la sessió ordinària del mes de novembre i, d’aquesta manera, s’acompleix un dels punts del programa electoral de Tot x Terrassa.

Així doncs, la línia 1 i la Hospital Exprés seran gratuïtes per aquelles persones que disposin de la targeta T-Hospital, personal i intransferible, que costarà un euro expedir-la. Les persones que l’utilitzin l’hauran de validar a l’autobús i, posteriorment, a l’Hospital, en una màquina situada a prop de la parada. L’ús fraudulent tindrà un recàrrec de quatre euros.

Tots els grups van votar a favor del dictamen, que a banda d’aquesta T-Hospital, també incloïa la congelació de les tarifes. El bitllet senzill, per tant, es queda a 1,45€; la T-25 18,10€ i la T-Blanca entre els 5 i els 20 euros, en funció de la renda de l’usuari.
Tots els grups hi han votat a favor, excepte el PSC, que s’ha abstingut. Considera que el servei d’autobús té altres mancances més importants i que la gratuïtat costarà 200.000 euros l’any. L’equip de govern ha insistit en què l’objectiu principal és reduir l’ús del cotxe.

La targeta T-Hospital es podrà adquirir a l’Oficina de Mobilitat o a la web de TMESA. D’altra banda també es crearà la T-Comerç, perquè els comerciants puguin oferir viatges en bus als clients de forma avantatjosa.